Sarbatoarea de Valentine's Day, "fabricata" de retaileri, genereaza in SUA vanzari estimate de Asociatia Nationala de Retail la peste 17,6 miliarde de dolari, din care 10,4 miliarde de dolari pe cadouri, scrie Mediafax.
Potrivit unui studiu realizat de asociatia retailerilor, 59% dintre americanii care sarbatoresc Valentine's Day vor cheltui in medie 126 de dolari pe cadouri.

Aproape 200 de milioane de trandafiri sunt produsi pentru ziua de 14 februarie, potrivit Asociatiei Americane a Vanzatorilor de Flori. Majoritatea vin din Columbia, care trimite in SUA 12% din productia de flori in mai putin de doua saptamani inainte de Valentine's Day.

Circa 144 milioane de felicitari sunt trimise in fiecare an, potrivit Hallmark. In acest an, vanzarile sunt estimate sa urce cu 1,6%, arata un studiu al firmei de cercetare IBISWorld.

Cheltuielile pentru bijuterii se vor ridica la patru miliarde de dolari. Din grupul consultat in cadrul unui sondaj realizat Asociatia Nationala de Retail, 29% din barbati au afirmat ca intentioneaza sa ofere bijuterii cadou si sa cheltuiasca in medie 197 de dolari. Femeile care vor cumpara bijuterii vor cheltui in medie 119 dolari.

Circa jumatate din americanii care sarbatotoresc Valentine's Day vor lua cina la un restaurant, potrivit American Express, comparativ cu 39% anul trecut. Firma de cercetare IBISWorld anticipeaza ca vanzarile restaurantelor vor creste cu 6,1%, la 9,5 miliarde de dolari.

Vanzarile de prezervative Durex cresc cu aproximativ 20%, echivalent cu circa 180.000 de prezervative, in perioada de doua saptamani din preajma Valentine's Day. Cele mai mari cresteri de vanzari au loc insa in Ajunul Anului Nou si de Ziua Independentei.

Peste 1,6 milioane de sticle de sampanie vor fi vandute in aceasta saptamana, sporind astfel vanzarile cu inca 18,5 milioane de dolari, potrivit unui studiu al Nielsen. Vanzarile de sampanie sunt depasite insa de cele inregistrate de Ziua Recunostintei, Craciun si Anul Nou.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri