Trezoreria franceza a inregistrat un profit de 550 de milioane de euro dupa ce saptamana trecuta a expirat termenul pana la care vechea moneda, francul, putea fi schimbata in euro, iar castigul reprezinta contravaloarea francilor nepredati, potrivit New York Times, citat de Mediafax.
Statul francez a castigat fara sa faca nimic perste jumatate de miliard de euro, lasand doar sa moara francul, o moneda creata in 1360, scrie New York Times.

Vinerea trecuta a fost ultima zi in care francii putea fi schimbati contra euro la banca centrala a Frantei.

Suma de 550 de milioane de euro, reprezentand francii care nu au fost predati, acum fara valoare, va fi inregistrata ca venit pentru stat.

In timp ce francul a murit, viitorul inlocuitorului euro pare pus in prezent sub semnul intrebarii, potrivit cotidianului britanic.

Zona euro a fost lovita puternic in ultimii ani de criza datoriilor suverane, dupa criza financiara, iar datoriile foarte mari ale unor state si diferentele de competitivitate dintre nord si sud au ridicat posibilitatea destramarii uniunii monetare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri