Ministrii Finantelor din zona euro vor discuta crearea unui cont escrow pentru fondurile din pachetul de finantare externa a Greciei, a declarat ministrul austriac al Finantelor, Maria Fekter, citata de Reuters.
Fekter a afirmat totodata, la un post de radio, ca ministrii mai trebuie sa puna la punct o chestiune politica in privinta Greciei, respectiv cine va supraveghea implementarea celui de-al doilea acord de finantare externa, de 130 miliarde euro.

Intrebata daca se pregateste infiintarea unui cont de escrow pentru a asigura utilizarea corecta a finantarii externe, Fekter a spus: "Este o varianta pregatita la nivel tehnic. Ministrii Finantelor vor discuta intens aceasta optiune la intalnirea de luni. Sunt pentru un astfel de cont".

Ministrii Finantelor din zona euro par pregatiti sa aprobe cel de-al doilea acord de finantare externa a Greciei, dupa numeroase amanari si negocieri dure, sperand sa se apropie astfel de solutionarea crizei datoriilor de stat din zona euro, informeaza Mediafax.

Fekter a subliniat ca zona euro va supraveghea atent cheltuirea banilor distribuiti Greciei in cadrul acordului, insa a exclus ideea desemnarii unui "comisar" care sa se ocupe de buget in locul guvernului de la Atena.

"Nu poti uzurpa suveranitatea parlamentelor pe chestiuni de buget (...) Insa poti foarte bine sa pui anumite conditii in schimbul ajutorului pe care il oferi si sa te asigura ca aceste conditii vor fi indeplinite. Am vazut in ultimul timp ca este nevoie de o supraveghere stricta in cazul Greciei", a aratat oficialul austriac.

Ea a reiterat ca nu se pune problema excluderii Greciei din zona euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri