Un numar de 12 sefi de guverne din Uniunea Europeana, printre care Marea Britanie, Italia, Spania si Polonia, au trimis oficialilor europeni o scrisoare comuna in care sunt conturate principii ale unui plan de crestere economica regionala, potrivit Wall Street Journal.
Propunerile vizeaza reformarea legislatiei, insa nu includ angajamente financiare.

Semnatarii planului au afirmat ca Europa se confrunta cu o criza de crestere economica si, in timp ce eforturile pentru a pune finantele nationale pe o traiectorie sustenabila sunt esentiale, este nevoie de masuri pentru modernizarea economiilor blocului comunitar, precizeaza Mediafax.

Scrisoarea a fost transmisa inaintea unei reuniuni a ministrilor de Finante din zona euro si UE, precum si a unui summit al tarilor membre la 1-2 martie.

"Cu masuri indraznete si vointa politica, putem redobandi dinamismul Europei si sa ne putem repune economiile pe calea recuperarii economice", se arata in scrisoare.

Documentul a fost semnat de premierii din Marea Britanie, Olanda, Italia, Estonia, Letonia, Finlanda, Irlanda, Cehia, Slovacia, Spania, Suedia si Polonia.

Programul propus de acestia implica, printre altele, consolidarea pietei unice a UE prin diminuarea reglementarii. De asemenea, premierii considera ca UE ar trebuie sa se tina de promisiunea privind ajungerea la o piata comuna eficienta pentru energie pana in 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri