Citeste si

Gigantul sud-coreean din sectorul tutunului, KT&G, a respins la inceputul acestei saptamani oferta publica de cumparare lansata de investitorii americani Carl Icahn si Warren Lichtenstein, gestionari ai fondurilor newyorkeze Steel Partners, se arata intr-un articol publicat de cotidianul Le Monde.

Consiliul de Administratie al KT&G, intrunit de urgenta, a ajuns la concluzia ca propunerea nu este in interesele companiei si ale actionarilor.

In urma cu o saptamana, Carl Icahn si partenerii sai depusesera o oferta pentru KT&G, care evalua compania la 8,5 miliarde de euro, in conditiile in care Steel Partners dispune de o participatie de 6,59% in capitalul acestei intreprinderi.
Fondurile americane au justificat aceasta oferta de preluare prin faptul ca sud-coreenii de la KT&G refuzasera sa raspunda favorabil anumitor cereri, printre care si aceleia de a i se acorda trei locuri in consiliul de administratie.

Piata auto din Romania atinge...

Piata auto din Romania atinge un nou maxim din ultimii 10 ani

18 Oct 2018   Auto

Ofensiva lansata de investitorii americani este prima de acest gen pe piata sud-coreeana, fata de un grup atat de important. Potrivit analistilor, o astfel de initiativa va fi sortita intotdeauna esecului in aceasta zona, in principal datorita nationalismului economic excesiv.