Tot mai multi americani aleg sa ramana la serviciu dupa varsta de 55 de ani, iar expertii spun ca factorii economici actuali vor sustine aceasta tendinta in viitorul apropiat.

Conform Institutului de cercerare a beneficiilor angajatilor, 40% dintre americanii peste 55 de ani se afla in continuare in campul muncii, potrivit Msnbc.

Procentul de ocupare pe aceasta categorie de varsta a crescut incet din anii ’90 cand se situa in jurul a 30%.

Expertii sunt de parere ca motivul pentru care angajatii in varsta aleg sa nu iasa la pensie este situatia economica nefavorabila in prezent.

Angajatii care au reusit sa-si pastreze locul de munca in timpul recesiunii s-au agat de ele din mai multe motive.

Unul dintre acestea este faptul ca angajatorii au trecut de la contributiile clasice la fondul de pensii la un plan de contributii definite. Astfel angajatii nu mai primesc o bursa lunara pe viata dupa ce ies la pensie, ci vor dispune de o suma fixa care va trebui sa le ajunga dupa ce ies din campul muncii.

Din segmetul de angajati cu varste intre 55 si 64 de ani se observa o crestere a numarului de femei, care aleg sa munceasca pentru a-si consolida economiile pentru pensionare.

Alt motiv pentru acest trend de pe piata muncii este sectorul imobiliar. Proprietarii de locuinte care au luat credite de refinantare in speranta ca vor face profit din vanzarea proprietatilor nu mai pot vinde acum astfel ca trebuie sa continue sa munceasca pentru a-si plati ratele lunare.

In ultimul rand, mai este problema asigurarii de sanatate, care este foarte scumpa pentru pensionarii ce vor sa-si faca o asigurare de sanatate privata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Salariul mediu al romanilor se apropie de 3.200 de lei