Vanzarile de arme au atins nivele maxime de cand Barack Obama a preluat functia de presedinte al Statelor Unite.

Analistii nu sunt foarte siguri in privinta motivelor care au cauzat aceasta evolutie, insa s-a anticipat o majorare a vanzarilor de arme pentru ca se presupunea ca Barack Obama va interzice comercializarea armelor de asalt, potrivit BusinessWeek.

Spre exemplu, compania Sturm Ruger a inregistrat o majorare cu 98% vanzarilor din T3 2011 fata de aceeasi perioada din 2008, totalizand 232 milioane dolari de la 117 milioane dolari.

Chiar daca Obama nu a facut demersuri in privinta unor noi reglementari, exista zvonuri care specifica ca acest lucru face parte din campania actualului presedinte care nu doreste sa piarda voturi inainte de alegeri, iar in cazul in care castiga al doilea mandat sa treaca la modificarea celui de-al doilea amendament din Constitutia Statelor Unite care se refera la comertul cu arme de foc.

Aceste zvonuri au determinat majorarea comertului cu arme si munitii, fapt ce a contribuit la bugetul federal prin aportul crescut de taxe si implicit la inmultirea detinatorilor de pistoale.

Piata de arme si munitii din Statele Unite valoreaza 4 miliarde de dolari conform datelor Federatiei Nationale de Tir.

Se estimeaza ca exista aproximativ 270 de milioane de arme de foc pe piata din Statele Unite, cifra care ar demonstra ca 90% din americani detin o arma de foc.

Din acestia cel putin 45 de milioane au in posesia lor 100 de milioane de pistoale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Statele Unite: Uciderea lui Soleimani a fost in legitima aparare