Conglomeratul Berkshire Hathaway a inregistrat anul trecut profituri record la majoritatea diviziilor, de la furnizarea de energie eletrica si transporturi feroviare la magazine de mobila si dulciuri, reflectand parca revenirea economiei SUA, reiese din scrisoarea anuala a lui Warren Buffett, informeaza Mediafax.

Influentul investitor subliniaza ca piata rezidentiala americana este inca in criza, insa se arata foarte optimism in privinta celorlalte afaceri pe care le patroneaza, transmite Reuters.

"Desi operatiunile din domeniul rezidential sunt inca la urgenta, celalalte afaceri au iesit din spital perfect sanatoase", arata Buffett in scrisoarea anuala adresata actionarilor Berkshire Hathaway, urmarita atent de investitori din intreaga lume.

Cele mai mari cinci divizii ale Berkshire din afara sectorului asigurarilor, toate cu prezenta in industrie, au inregistrat in 2011 profituri record totalizand peste 10 miliarde de dolari, iar rezultatele din 2012 vor fi si mai bune, spune Buffett.

In acest context, Berkshire si-a depasit anul trecut recordurile privind cheltuielile de capital si intentioneaza sa repete aceasta performanta in 2012, majoritatea investitiilor vizand economia SUA, desi compania are afaceri in intreaga lume, reiese din scrisoare.

"Circa 95% dintre aceste investitii au fost realizate in SUA, ceea ce i-ar putae surprinde pe cei care cred ca tara noastra duce lipsa de oportunitati. Salutam proiectele din strainatate, dar anticipam ca cea mai mare parte a mutarilor viitoare ale Berkshire va viza America", noteaza emblematicul om de afaceri.

Astfel de aprecieri venind din partea unuia dintre cei mai de succes oameni de afaceri capata greutate in aceasta perioada dificila pentu economia SUA, datorita renumelui, credibilitatii si influentei de care se bucura Buffett atat in randul politicienilor si oficialilor de la Washington, cat si in fata opiniei publice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri