Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, a declarat ca daca o tara va decide sa iasa din zona euro sau din Uniunea Europeana faptul ar fi regretabil, dar ar trebui acceptat, transmite AFP, potrivit Mediafax.
"Zona euro si Uniunea Europeana se bazeaza pe anumite principii, intre care libertatea, statul de drept, non-discriminarea. Daca o tara va decide sa plece, am regreta acest lucru, dar va trebui sa acceptam, conform acestor principii", a afirmat Schauble intr-o conferinta de presa la Berlin.

Ministrul a fost intrebat in special despre Grecia, pentru care deputatii germani au acceptat luni, nu fara critici, un al doilea plan european de salvare.

Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a fost mai incisiv intr-un interviu publicat in aceasta saptamana de saptamanalul Der Spiegel.

"Nu vorbesc despre excluderea Greciei ci despre crearea unor stimulente care sa nu poata fi refuzate. Sansele Greciei de a-si recastiga conpetitivitatea sunt mai mari in afara zonei euro, decat daca ar ramane in uniunea monetara", a afirmat Friedrich.

Aceasta idee a provocat rumoare in majoritatea guvernamentala a cancelarului Angela Merkel, care sustine mentinerea Greciei in zona euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri