Afaceristii din Marea Britanie nu vor ca guvernul britanic sa limiteze numarul de specialisti care vin in Marea Britanie prin programele de transfer deoarece cred ca acest lucru va afecta cresterea economica.

De trei ori mai multi muncitori au venit in Marea Britanie cu ajutorul schemelor de transfer decat cei cu vize de munca, mentioneaza oficialii englezi citati de BBC.

Firmele care folosesc transferurile intracompanii (ICT), au adus in ultimele 12 luni in Marea Britanie aproximativ 30.000 de angajati din afara spatiului european.

Insa, numarul celor care vin cu viza de munca a scazut la 10.000, potrivit datelor Consiliului Migratiei.

Numarul de intrari in Marea Britanie prin transferul intracompanii raportat la un milion de locuitori este mai ridicat decat in alte state precum Canada, Spania, Australia, Japonia, Germania si Irlanda.

Reprezentantii britanici doresc limitarea intrarilor pe piata fortei de munca a strainilor pentru a nu creste rata somajului in randul englezilor.

Cu toate acestea unele cazuri necesita un import de specialisti straini, cum ar fi industria auto, unde serviciile de consultanta aduse pot imbunatatii aptitudinile angajatilor englezi.

Un producator important din Marea Britanie a importat 4000 de muncitori folosind schema ICT.

Guvernul britanic este ingrijorat in privinta imigrantilor si vrea sa reduca numarul lor de la 250.000 cat sunt in prezent, la doar cateva zeci de mii pana in 2015.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cat costa munca de lucru in UE: Romania, la coada clasamentului