Grupul financiar olandez ING a castigat la Luxemburg o contestatie impotriva unei decizii CE referitoare la sprijinul de zece miliarde de euro primit de la autoritatile olandeze in 2008, iar ING ar putea reduce amploarea programului de restructurare si vanzare de active, potrivit Reuters.
Curtea Generala din Luxemburg, a doua cea mai inalta curte europeana de justitie, a explicat ca autoritatile de reglementare nu au putut demonstra ca ajutorul suplimentar primit de ING, cu operatiuni in domeniile bancar si asigurari, a oferit grupului un avantaj fata de rivali, informeaza Mediafax.

In 2009, ING a primit conditii mai bune pentru plata unei parti a ajutorului de stat, iar Comisia Europeana a considerat ca noii termeni reprezinta un sprijin suplimentar de doua miliarde de euro.

Ca parte a sprijinului financiar primit de la statul olandez in 2008, ING a acceptat sa-si diminueze activele cu 45% pana in 2013, sa divizeze operatiunile bancare si de asigurari, respectiv sa vanda active precum Direct USA si banca olandeza WestlandUtrecht.

Potrivit regulilor UE, amploarea restructurarii depinde de valoarea ajutorului de stat primit, dar intrucat justitia a decis ca nivelul ajutorului de stat pentru ING a fost mai redus decat a considerat Comisia, grupul olandez ar putea vinde mai putine operatiuni sau si-ar putea reduce cu o suma mai mica valoarea activelor.

ING a anuntat, intr-un comunicat, ca va studia decizia justitiei si consecintele acesteia.
Actiunile ING au urcat cu peste 3% dupa decizie, fata de un avans de 0,5% al indicelui STOXX 600 Europe pentru sectorul asigurarilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri