Tesco, cel mai mare retailer britanic, vrea sa deschida noi magazine si sa creeze 20.000 de locuri de munca in Marea Britanie in urmatorii doi ani, in incercarea de a-si consolida profitabilitatea si de a inversa trendul descendent al cotei de pe piata autohtona, transmite Reuters.
Tesco este cel mai mare angajator din sectorul privat in Marea Britanie.

Compania a anuntat ca planul de revigorare a afacerilor autohtone vizeaza modernizarea magaznielor existente, deschiderea unor unitati noi si "investitii semnificative" in servicii pentru clienti, scrie Mediafax.

Totodata, Tesco a aratat ca vrea sa faca angajari in principal in randul tinerilor someri.

Cota de piata a Tesco in Marea Britanie a scazut in februarie la cel mai redus nivel din 2005, la 29,7%.

Retailerul a redus in ianuarie pentru prima data in istoria recenta estimarile privind profitul.

Rata somajului din Marea Britanie este de 8,4%, potrivit datelor prezentate in februarie de Biroul national de statistica.

Somajul in randul tinerilor a ajuns la 22,2%, respectiv 1,038 milioane de persoane cu varste intre 16-24 de ani, dupa ce a depasit pentru prima data pragul de un milion de persoane in luna noiembrie a anului trecut.

Premierul britanic David Cameron a declarat ca masurile anuntate de Tesco reprezinta "o infuzie masiva de incredere" pentru economia Marii Britanii.

Guvernul britanic spera ca sectorul privat va reusi sa atenueze impactul concedierilor pregatite in sectorul public, care vizeaza 700.000 de angajati in urmatorii cinci ani. Londra a adoptat un program de austeritate menit sa echilibreze bugetul de stat in urmatorii cinci ani.

foto: sxc.hu
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri