Trei directori de top ai companiei americane de brokeraj MF Global, in faliment cu un deficit de 1,6 miliarde dolari din banii clientilor, ar putea primi bonusuri de sute de mii de dolari, potrivit unui plan al administratorului MF Global, au declarat surse citate de Wall Street Journal (WSJ).

Administratorul MF Global urmeaza sa ceara unui tribunal din SUA sa aprobe bonusuri legate de performanta pentru cei trei directori, care si-au pastrat posturile dupa faliment pentru a ajuta la lichidarea activelor companiei, potrivit Mediafax.

Potrivit planului, cei trei directori si pana la 20 alti angajati ramasi la MF Global ar primi bonusuri daca ar atinge anumite obiective, precum cresterea bazei de active care revine creditorilor.

Bonusurile vor fi probabil mai mici decat cele primite de directori inainte de prabusirea MF Global. De exemplu, Bradley I. Abelow, presedinte si director operational, a primit un salariu de peste 829.000 de dolari si un bonus de 1,25 milioane de doalri pentru anul fiscal incheiat in martie 2011. Dupa faliment a acceptat sa lucreze la lichidarea activelor cu un salariu de 60.000 de dolari.

Intentia administratorului de a acorda bonusuri s-ar putea lovi, insa, de o opozitie inversunata, scrie WSJ. Autoritatile cerceteaza inca rolul conducerii MF Global in transferurile financiare care au condus la lipsa a 1,6 miliarde de dolari din banii clientilor.

Prabusirea companiei este pusa, partial, in seama unor plasamente de mai multe miliarde de dolari pe datoria unor state din Europa.

Cand investitiile au cauzat pierderi si problemele de pe pietele financiare s-au agravat, MF Global s-ar putea sa fi folosit banii clientilor, potrivit WSJ.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si