Citigroup, institutia financiara care a primit cele mai mari ajutoare guvernamentale in timpul crizei financiare mondiale din 2008-2009, nu va majora dividendele trimestriale, ca urmare a obiectiilor facute de Rezerva Federala (banca centrala americana), potrivit unui comunicat al bancii.
Ca urmare, Citi va depune un plan de capital revizuit la Rezerva Federala in urmatoarea perioada, in conformitate cu reglementarile in vigoare.

"Rezerva Federala a informat Citi ca nu are nicio obiectie privind pastrarea nivelurilor existente a dividendelor atat pentru actiunile preferentiale cat si pentru cele comune, niveluri pe care banca isi propune sa le pastreze, sub rezerva aprobarii trimestriale de catre Consiliul de Administratie", se arata in comunicatul bancii.

De asemenea, Rezerva Federala a informat Citi ca nu are obiectii cu privire la rascumpararea anumitor serii de valori mobiliare, asa cum a fost propus in Planul de capital al Citi.

Reprezentantii Citi au anuntat ca intentioneaza sa coopereze mai mult cu Rezerva Federala pentru a intelege noile sale modele de evaluare a impactului deteriorarii indicatorilor macroeconomici asupra cerintelor de capital.

"Noi incurajam lansarea publica a acestor modele, impreuna cu obiectivele de referinta si ipotezele asociate. Noi credem ca o mai mare transparenta in acest proces va aduce beneficii importante institutiilor bancare si actionarilor acestora, precum si comunitatii internationale de reglementare si participantilor la piata, incurajand astfel un nivel de concurenta echitabil la nivel global", potrivit comunicatului emis de banca.

Citi ramane printre cele mai bine capitalizate banci din lume, cu o rata a capitalului de baza Tier 1 de 11,8% la 31 decembrie 2011.

Anuntul Rezervei Federale arata ca Citigroup ar avea o rata a capitalului de baza Tier 1 de 5,9%, in contextul scenariului sever de stres, fara actiunile propuse privind capitalul.

Potrivit datelor Rezervei Federale din 30 septembrie 2011, actiunile propuse privind capitalul ar fi dus la o rata a capitalului de baza Tier 1 de 4,9% in scenariul de stres sever. Citi a avut opt trimestre consecutive de venituri nete pozitive si a redus segmentul Citi Holdings cu aproximativ 12% din activele totale.

Fed a aprobat majorarea dividendelor in cazul JPMorgan Chase si Wells Fargo, banci care au trecut cu bine testele de stres. De altfel, JPMorgan a anuntat cresterea dividendului la scurt timp dupa publicarea rezultatelor testelor.

Citigroup a primit 45 miliarde de dolari de la statul american pentru a rezista crizei financiare, insa datoriile catre stat au fost deja platite. Banca a incetat sa mai acorde dividende in 2009, insa platile catre actionari au fost reluate anul trecut, la nivelul de un cent pe actiune, ridicat ulterior la 3 centi. Citigroup a aratat ca banca centrala nu a criticat nivelul actual al dividendului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri