Deocamdata, oficialii companiei nu au dat publicitatii numele celui care il va urma la coducere pe cel supraumit “Oracolul din Omaha”. Miliardarul american Warren Buffett , in varsta de 75 de ani, a făcut acest anunț prin intermediul unei scrisori trimisă acționarilor grupului Berkshire Hathaway in care a precizat că succesorul său a fost ales dintre "un grup de trei tineri foarte compentenți si profesionisti care ocupă in acest moment pozitii de top manageri în cadrul companiei".

Pe de alta parte, in aceasta scrisoare nu a fost însă mantionata data la care Buffett se va retrage din conducerea Berkshire.

Berkshire Hathaway, compania controlată de Warren Buffett, a obținut anul trecut un profit de 5 miliarde de dolari si o cifra de afaceri de 25 de miliarde de dolari, mai scrie BBC News.

Buffett, cu o avere personală de aproximativ 43 de miliarde de dolari, se află pe locul doi în topul celor mai bogați oameni din Statele Unite, după Bill Gates. În urma celor 55 ani de activitate, Buffett este recunoscut in lumea businessului drept unul dintre cei mai buni investitori din istorie.

El se afla la conducerea concernul Berkshire Hathway, care are afaceri in mai multe domenii, de la asigurari la productia de energie sau de mobila si vopsea. De asemenea, Warren Buffet detine pachete de actiuni din portofoliul American Express, Coca-Cola si Gillette.

Warren Buffet a parasit de curand dupa 17 ani Consiliul de Administratie al companiei americane Coca-Cola. Potrivit unui comunicat al companiei cu sediul in Atlanta, Buffett doreste sa isi concentreze toata atentia in directia concernului Berkshire Hathaway Inc, in fruntea caruia se afla.

Berkshire detine un pachet de 8,4 procente din actiunile Coca-Cola si va ramane actionar si dupa plecarea lui Buffet din board-ul producatorului de bauturi racoritoare. Dupa sosirea lui Buffett in 1989 in Consiliul de Administratie al Coca-Cola, actiunile companiei au crescut timp de 10 ani consecutivi. In ultimii ani insa, Coca-Cola a inregistrat o scadere continua a cotatiilor sale pe fondul unor cresteri constante a rivalului PepsiCo.