Grupul bancar britanic HSBC, primul grup bancar din Europa si numarul trei la nivel mondial, a inregistrat profituri nete de 7,49 miliarde dolari, in a doua jumatate a anului trecut, profituri mai mari cu 25 la suta decat in semestrul doi din 2004, datorita creditelor de consum si a celor corporatiste, informeaza Bloomberg.
Profiturile bancii britanice s-au situat peste estimarile a 11 analisti economici chestionati de Bloomberg, informeaza Rompres.

Pentru intregul an, profiturile s-au majorat cu 17 procente, ajungand la 15,08 miliarde dolari, cifra record pentru o banca britanica.

Presedintele executiv, John Bond, al carui post va fi ocupat de o alta persoana, incepand din luna mai, a decis in ultimii trei ani sa aloce peste 20 miliarde dolari proceselor de extindere in Statele Unite, Brazilia si China, unde cresterea profiturilor bancii britanice o depaseste pe cea europeana. Profiturile asiatice, fara Hong Kong, ale grupului bancar britanic au crescut cu 47 la suta anual, in a doua jumatate a anului trecut.

Grupul HSBC intentioneaza sa-si dubleze sucursalele si personalul din Turcia pana in 2010, a declarat Sir John Bond, citat de Reuters.

'Avem de gand sa ne dublam numarul de sucursale pana la 350 de unitati si sa introducem noi servicii si produse financiare pentru persoanele fizice si intreprinderile mici si mijlocii din Turcia', a informat presedintele HSBC, precizand ca personalul filialei turce a HSBC se va dubla si el pana la 8.000 de angajati in 2010.

Numarul trei la nivel mondial si deosebit de activa pe piata asiatica, HSBC are aproximativ 250.000 de angajati in 77 de tari din Europa, regiunea Asia-Pacific, America, Orientul Mijlociu si Africa.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rezultate financiare T3: Cum vad analistii cifrele companiilor listate