Guvernul britanic discuta vanzarea a pana la o treime din actiunile pe care le detine la Royal Bank of Scotland (RBS) catre investitori din Abu Dhabi, tranzactie care ar putea marca o pierdere de cateva miliarde de lire sterline pentru stat, potrivit BBC, preluat de Reuters.

La preturile actuale de la bursa, statul ar pierde aproape jumatate din cat a investit la RBS, banca salvata de la faliment in 2008.

Surse bancare au declarat ca institutia UK Financial Investments, care detine actiunile statului la RBS, a discutat la intervale regulate cu diversi investitori, inclusiv fonduri suverane, pentru a sonda perceptia asupra pietei si asupra RBS, scrie Mediafax.

Marea Britanie a investit 45,5 miliarde lire sterline (54 miliarde euro) pentru a salva RBS de la colaps, iar guvernul detine acum 82% din actiunile bancii.

Potrivit BBC, statul vrea sa vanda intre 10% si o treime din participatia pe care o detine.

Emiratul Abu Dhabi ar putea fi atras de o astfel de achizitie, dupa ce a obtinut castiguri substantiale, estimate la 3 miliarde de lire, prin investitii la banca britanica Barclays in timpul crizei financiare.

BBC noteaza ca guvernul negociaza de cateva luni cu fondurile suverane din Abu Dhabi si vrea incheierea unei intelegeri pana la sfarsitul acestui an.

RBS a inregistrat anul trecut o pierdere de 2 miliarde de lire, pentru al patrulea an consecutiv.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
UniCredit, nou target: cresterea cotei de piata in ECE