Activele Deutsche Bank au crescut cu 14%, la 2.160 miliarde euro in 2011, redevenind astfel cea mai mare banca tranzactionata public din Europa. In ultimii ani, suprematia a fost detinuta de BNP Paribas.
Institutia financiara ocupa in schimb locul 2 din Europa dupa gradul de indatorare, cu toate eforturile lui Josef Ackermann de a creste rezervele si de a reduce costurile.

Banca detine un capital mai scazut decat celelalte institutii financiare si se imprumuta mai mult, deoarece clientii cred ca guvernul german nu va lasa ca Deutsche Bank sa intre in incapacitate de plata, mai ales ca asigurarea bancii importiva unui potential default este mai putin costisitor decat ale celorlalte banci mari, noteaza Bloomberg

CEO-ul Josef Ackermann nu a fost de acord cu diminuarea operatiunilor si a declarat ca adevarata problema nu este marimea unei banci ci interconectivitatea operatiunilor dintre institutiile bancare. In plus marimea este un factor pozitiv in privinta cotei de piata deoarece clientii aleg sa lucreze cu banci care pot oferi o gama variata de servicii.

Deutsche Bank s-a dezvoltat odata cu economia Germaniei, care s-a majorat pe durata crizei financiare si a inregistrat un declin doar in 2009, dupa falimentul Lehman Brothers.

Valoarea creditelor acordate de banca companiilor si persoanelor fizice a crescut in toti acesti ani, cu exceptie in 2009, cand creditarea s-a diminuat cu 3,7%.

Banca a avut o evolutie pozitiva chiar si in perioada 2007-2008 si a reusit sa treaca prin criza datoriilor cu pierderi mai mici decat rivalii sai, fara sa fie nevoie ca statul german sa intervina.

Profitul bancii a crescut in 2011 cu 79% si a atins 4,13 miliarde euro, o valoare mult sub estimarea de 10 miliarde dolari, fapt explicat prin incetinirea economiei europene cauzata de criza datoriilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri