Grecii care detin conturi secrete in Elvetia au inceput sa-si mute banii in alte tari, de teama ca vor fi impozitati, iar datele lor personale dezvaluite, dupa ce Grecia a inceput negocieri cu autoritatile elvetiene pentru taxarea depozitelor bancare ale cetatenilor greci.
Reorientarea grecilor bogati catre alte state care ofera protectie impotriva platii de taxe a fost dezvaluita in parlament de ministrul de Finante al Greciei, Filippos Sachinidis, potrivit cotidianului Kathimerini, citat de Mediafax.

Omologul sau elvetian, Eveline Widmer-Schlumpf, a declarat pentru Reuters ca au fost incepute negocieri cu Atena pentru taxarea depozitelor grecilor in Elvetia, estimate la 60 de miliarde de euro.

Guvernul elen negociaza un acord similar celui semnat de Elvetia cu Germania si prin care depozitele bancare secrete ale cetatenilor germani din bancile elvetiene pot fi taxate cu pana la 41%.

Sachinidis a afirmat ca taxa pe dobanda incasata de Grecia pentru depozitele cetatenilor sai din Elvetia a coborat de la zece milioane de euro in 2009 la sase milioane de euro in 2010.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri