Portalul CareerBliss.com a realizat un studiu care ierarhizeaza domeniile din piata muncii in functie de gradul de satisfactie pe care il aduce angajarea in aceste sectoare.
Pentru studentii care doresc sa-si inceapa o cariera conteaza foarte mult care sunt sectoarele de activitate care le vor asigura un anumit grad de satisfactie, mai ales ca fericirea pe care o asigura un loc de munca va influenta in mod direct calitatea vietii a respectivelor persoane, a declarat directorul tehnologic al CareerBliss, Matt Miller.

La intocmirea studiului au participat 43.000 de angajati din Statele Unite. Printre criteriile care au stat la baza sondajului au fost enumerate relatia cu seful si cu colegii, mediul de lucru, beneficiile, posibilitatile de avansare, cultura organizationala si sarcinile zilnice, conform MSNBC.

Studiul a scos la inveala ca locurile de munca cu cele mai mici satisfactii le au cei din agricultura si sectorul minier. Acest lucru se datoreaza salariilor mici si lipsei posibilitatilor de avansare si a beneficiilor.

Acestia sunt urmati de angajatii din industria IT si ale organizatiilor non-profit, care s-au declarat nemultumiti de oportunitatile de avansare si de beneficii. In plan pozitiv, ei apreciaza relatia cu colegii lor si atributiile pe care trebuie sa le indeplineasca.

Pe locul trei se situaza cei din media, divertisment si retail.

La polus opus, cei mai fericiti angajati lucreaza in telecomunicatii, constructii si servicii financiare, potrivit studiului. Insa campionii sunt angajatii guvernamentali, care s-au aratat multumiti de relatiile cu colegii si de atributiile de la serviciu.

Cu toate acestea si ei nu considera ca oportunitatile de avansare, beneficiile si cultura organizationala se ridica la un nivel satisfacator.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri