Rata somajului din Statele Unite a scazut in martie cu 0,1 puncte procentuale, la 8,2%, cel mai redus nivel din ultimii trei ani, chiar daca numarul locurilor de munca nou infiintate a fost sub asteptarile analistilor, transmite Reuters.
Angajatorii au creat luna trecuta 120.000 de locuri de munca, aceasta fiind cea mai redusa crestere a pietei muncii dupa octombrie anul trecut, potrivit datelor publicate vineri de Departamentul Muncii, relateaza Mediafax.

Analistii anticipau ca numarul de posturi, exceptand sectorul agricol, va creste cu 203.000, iar rata somajului se va mentine la 8,3%.

Scaderea ratei somajului la cel mai redus nivel dupa ianuarie 2009 reflecta reducerea fortei de munca active.

Datele aferente primelor doua luni ale anului au fost revizuite in crestere cu 4.000 de locuri de munca.

Cresterea lenta a numarului de locuri de munca poate afecta sansele presedintelui Obama de a fi reales in alegerile din noiembrie.

Rata somajului a scazut de la nivelul de 9,1% din august anul trecut.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri