Carly Fiorina, directorul executiv al companiei Hewlett-Packard, demis recent, este unul dintre candidatii luati in calcul pentru conducerea Bancii Mondiale, a declarat un oficial din cadrul Administratiei Bush, adaugand ca nu fost luata, inca, nici o decizie in acest sens, relateaza Bloomberg.
New York Times nota ca Fiorina este "un candidat puternic" pentru acest post, ce va deveni vacant la 1 iunie dupa ce James Wolfensohn, actualul presedinte al Bancii Mondiale in varsta de 71 de ani, se va pensiona. Oficialul, care a facut declaratiile sub protectia anonimatului, a spus doar ca numele Fiorina se afla pe o lista cu posibili candidati. Carly Fiorina a refuzat sa faca comentarii pe aceasta tema.

In varsta de 50 de ani, Fiorina este cel mai recent posibil candidat anuntat pentru conducerea Bancii Mondiale - creditor pentru tarile aflate in curs de dezvoltare. Paul Wolfowitz, secretar adjunct in cadrul departamentului american al Apararii, este un alt posibil candidat pentru inlocuirea lui Wolfensohn. Dupa anuntul de zilele trecute privind candidatura acestuia, Pentagonul a remis un comunicat in care preciza ca Wolfowitz ramane in postul pe care il ocupa in prezent.

Catalogata de revista Fortune drept cea mai puternica femeie de afaceri din 1998 si pana anul trecut, Fiorina nu a reusit sa majoreze profitul Hewlett-Packard. Inainte de a se alatura echipei HP, in iulie 1999, Fiorina a petrecut 20 de ani in cadrul companiei AT&T si Lucent Technologies. Carly Fiorina este o apropiata a Administratiei Bush in conditiile in care a donat suma maxima de 2.000 de dolari pentru campania de realegere a lui Bush, in timp ce sotul sau a contribuit cu o suma egala pentru campania de realegere si alti 2.000 de dolari pentru un fond care acopera cheltuielile juridice si de contabilitate ale campaniei presedintelui SUA. Fostul lider HP a lucrat, de asemenea, pentru echipa guvernatorului californian Arnold Schwarzenegger.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri