Fluxul care va regla intrarea in Italia a cetatenilor straini din tarile aflate inca in afara Uniunii Europene ľ printre care si Romania ľ va permite unui numar de 170.000 de cetateni extracomunitari sa isi gaseasca de lucru in peninsula. Depunerile cererilor in vederea obtinerii cotelor va fi permisa incepand din data de 14 martie, a declarat pentru Mediafax, secretarul de stat Daniela Andreescu, seful Departamentului pentru Munca in Strainatate.

In acest an, au fost aprobate 170.000 locuri de munca impartite pe nationalitati, fata de anul trecut cand numarul aprobat era mai mic cu 10.000 de muncitori. Astfel, vor exista 78.500 de permise de munca nesezoniere si 50.000 de permise de munca sezoniere, la care au acces lucratorii sezonieri ce provin din Serbia-Muntenegru, Croatia, Bosnia si Hertegovina, fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Bulgaria si Romania, precum si din tarile care au semnat sau sunt pe cale sa semneze acorduri de cooperare in materie de migratie, precum si cetatenii straini extracomunitari care au avut permis de sedere pentru munca subordonata in 2003, 2004 sau 2005.

Potrivit documentului, publicat in Monitorul Oficial italian in data de 7 martie, vor fi admisi sa lucreze in Italia 78.500 de angajati nesezonieri, in domeniul casnic si de asistenta pentru persoane, in sectorul pescuitului maritim, ca personal de conducere sau cu inalta calificare. Italienii s-au gandit si la cei care au intrat in tara cu burse si astfel vor aproba 2.000 de cereri pentru convertirea permisului de sedere pentru studiu in permis de sedere pentru munca si tot 2.000 pentru convertirea permisului de sedere pentru stagiu de pregatire profesionala in permis de sedere pentru munca. Dintre lucratorii care au urmat un curs de formare sau de instruire in tara de origine vor fi acceptati pentru Italia tot 2000.

De asemenea, sunt acceptate 3.000 de persoane pentru munca autonoma (cercetatori, antreprenori care desfasoara activitati in interesul economiei nationale, liber profesionisti, asociati si administratori ai unor societati necooperative, artisti cunoscuti la nivel international si persoane cu inalta calificare profesionala, angajate de societati publice si private) din care 1.500 vor putea opta pentru preschimbarea permisului de sedere pentru motiv de studiu sau formare profesionala in permis de sedere pentru munca autonoma.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Interna╚Ťional »


Setari Cookie-uri