Fondul Monetar International (FMI) va reduce estimarile de crestere economica pentru economia germana, in 2005, de la 1,8 la 0,8 la suta, anunta Financial Times Deutschland. Fondul va reduce, de asemenea, estimarile pentru intreaga zona euro, de la 2,2 la 1,6 la suta, mai noteaza publicatia citata. Economia Germaniei este in scadere, rata somajului atingand cel mai ridicat nivel din ultimii 70 de ani (5,2 milioane de persoane). Performantele slabe ale celei mai mari economii europene au afectat intreaga zona euro.

In septembrie, FMI anunta ca, in 2005, economia germana va creste cu 1,8 procente. Fondul a revizuit si estimarile de crestere pentru zona euro, luand in calcul pretul mare al petrolului, aprecierea euro si slaba cerere interna din multe economii europene. Dificultatile economice ale Europei au fost subliniate si de Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OCED), care sustinea, intr-un raport, ca singura sansa a continentului de a ajunge din urma performantele Statelor Unite este de a liberaliza piata muncii.
"Zona euro nu pare sa consemneze o redresare economica sustenabila", a afirmat economistul James Carrick, din cadrul ABN Amro, citat de Financial Times Deutschland. "Regiunea este prea dependenta de restul lumii", a explicat acesta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Povestea Industrial Access: de la 3.000 de euro, la business regional