London Stock Exchange respinge oferta Nasdaq

Bursa americana Nasdaq a lansat vineri o oferta in valoare de 4,2 miliarde dolari in numerar pentru preluarea bursei britanice London Stock Exchange (LSE), in incercarea de a crea prima Bursa de Valori trans-atlantica, insa oferta a fost respinsa, transmite Mediafax.
LSE a anuntat ca motivul respingerii ofertei neasteptate este pretul propus de catre Nasdaq, de 950 pence pentru o actiune, cu doar 8% mai ridicat decat cotatia actiunilor LSE.

Aceasta este a treia oferta de preluare a LSE din ultimele 15 luni, iar analistii se asteapta la o noua oferta de achizitie, din partea Bursei americane New York Stock Exchange (NYSE).

Reprezentantii Nasdaq, a doua bursa din Statele Unite, au anuntat ca vor incerca sa negocieze cu conducerea LSE si s-au declarat increzatori in posibilitatea de a ajunge la un acord.

In luna februarie, LSE a respins o oferta de preluare din partea bancii australiene Macquarie, in valoare de 580 pence pe actiune, iar Deutsche Boerse a retras o oferta de achizitie in martie 2005, dupa ce nu a reusit sa obtina avizul conducerii Bursei londoneze.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Bursa americana a fost vanduta dupa doua secole de independenta
Setari Cookie-uri