Bank of China: profituri nete in crestere cu 33 la suta

Bank of China, a doua banca din China ca marime a activelor, a inregistrat profituri nete in crestere cu 33 la suta, in anul 2005, banca urmand a se lista la bursa intr-o prima oferta publica de sase miliarde dolari (5,03 miliarde euro) in Hong Kong, in luna iulie, informeaza Rompres.

Rata creditelor neperformante ale bancii a scazut la 4,7 procente la finele anului 2005, de la 5,12 procente in anul 2004. Cifrele, raportate de China Securities Journal, nu au fost auditate.

Banca va fi a doua dintre primele patru banci comerciale de stat chineze care vor fi listate la o bursa din afara tarii. Hong Kongul este politic in China dar economic este independenta. Prima banca listata din China a fost China Construction Bank, oferta publica initiala a acesteia avand loc in luna octombrie a anului 2005, oferta in valoare de 9,2 miliarde dolari.

La finele anului trecut, Royal Bank of Scotland Group PLC, al doilea grup bancar din Europa, a anuntat ca in numele unui consortiu pe care il conduce a achizitionat 10 procente din actiunile Bank of China pentru aproximativ 3,1 miliarde dolari. Pe de alta parte, in luna iunie a anului trecut, Bank of America, a treia banca din SUA, a anuntat ca a achizitionat un pachet de noua procente din actiunile Construction Bank din China, pentru suma de trei miliarde de dolari (2,5 miliarde de euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri