Comisia nipona a valorilor mobiliare au primit informatii despre rapoarte financiare false facute de cinci executivi ai portalului internet Livedoor, existand posibilitatea ca portalul sa fie delistat de la bursa din Tokyo, informeaza Rompres.
Comisia a declarat ca fondatorul Livedoor, Takafumi Horie, impreuna cu alti patru fosti executivi sunt suspectati de trucarea rapoartelor financiare pana la data de 30 septembrie 2004. Oficiali ai Tokyo Stock Exchange au declarat ca actiunile Livedoor, a caror valoare a scazut cu peste 90 de procente in ultimele doua luni, ar putea fi delistate de la Bursa.

In luna ianuarie, un scandal bursier provocat de popularul portal Internet Livedoor a obligat Bursa din Tokyo sa-si scurteze durata sedintei de tranzactionare, o premiera in istoria acestei burse, pentru a evita ca sistemul sau informatic sa fie saturat de volumul neobisnuit de mare de comenzi de vanzare provocate de scandalul Livedoor. Perchezitia demarata de autoritatile nipone la sediul Livedoor si la locuinta patronului societatii, Takafumi Hori, a declansat un adevarat val de panica, in special in randul persoanelor particulare care au inceput sa emita ordine de vanzare la bursa prin intermediul Internetului.

In decembrie si ianuarie, capacitatile informatice ale bursei de la Tokyo, a doua din lume ca marime, au provocat mai multe incidente grave care au afectat imaginea institutiei.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri