Comisia nipona a valorilor mobiliare au primit informatii despre rapoarte financiare false facute de cinci executivi ai portalului internet Livedoor, existand posibilitatea ca portalul sa fie delistat de la bursa din Tokyo, informeaza Rompres.
Comisia a declarat ca fondatorul Livedoor, Takafumi Horie, impreuna cu alti patru fosti executivi sunt suspectati de trucarea rapoartelor financiare pana la data de 30 septembrie 2004. Oficiali ai Tokyo Stock Exchange au declarat ca actiunile Livedoor, a caror valoare a scazut cu peste 90 de procente in ultimele doua luni, ar putea fi delistate de la Bursa.

In luna ianuarie, un scandal bursier provocat de popularul portal Internet Livedoor a obligat Bursa din Tokyo sa-si scurteze durata sedintei de tranzactionare, o premiera in istoria acestei burse, pentru a evita ca sistemul sau informatic sa fie saturat de volumul neobisnuit de mare de comenzi de vanzare provocate de scandalul Livedoor. Perchezitia demarata de autoritatile nipone la sediul Livedoor si la locuinta patronului societatii, Takafumi Hori, a declansat un adevarat val de panica, in special in randul persoanelor particulare care au inceput sa emita ordine de vanzare la bursa prin intermediul Internetului.

In decembrie si ianuarie, capacitatile informatice ale bursei de la Tokyo, a doua din lume ca marime, au provocat mai multe incidente grave care au afectat imaginea institutiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri