Grupul de asigurari Aviva a dat publicitatii rezultatele inregistrate la sfarsitul anului 2005, surprinzand din nou piata printr-o serie de rezultate peste prognozele analistilor, se arata intr-un comunicat Aviva, remis Rompres.
"Acesta reprezinta din nou un set de rezultate excelente pentru Aviva, obtinute prin orientarea business-ului nostru spre generarea de valoare. Am putut sa crestem dividendele, depasind pragul de 5% pe care l-am avut ca obiectiv in 2002, si, in acelasi timp, anticipam plati de 700 milioane lire sterline in cadrul schemelor de pensii din Marea Britanie", a precizat Richard Harvey, Group Chief Executive Aviva.

Aviva a inregistrat rezultate bune pe partea de asigurari de viata, inrtucat profiturile continua sa creasca mai repede decat vanzarile. S-au inregistrat progrese reale in Europa continentala, unde produsele de economisire pe termen lung au inregistrat rezultate foarte bune, si s-a castigat teren pe pietele in expansiune din Asia. Expertiza in bancassurance a constituit un factor determinant al progresului inregistrat in Marea Britanie, Europa continentala si Asia. in Marea Britanie, vanzarile inregistreaza acelasi ritm de crestere sustinut, avand marje de profit solide. si divizia de asigurari generale a inregistrat rezultate bune, demonstrandu-si capacitatea de a genera venituri solide.

La sfarsitul anului 2005, profitul operational al Grupului s-a ridicat la 2,904 milioane lire sterline (fata de 2,224 milioane lire sterline in 2004, aceasta reprezentand o crestere de 29 la suta).

Dividendele finale per actiune au crescut cu 9 la suta, in timp ce castigurile totale per actiune au inregistrat o crestere de 7,5 la suta.

Produsele de economisire pe termen lung au avut o performanta sanatoasa: profitul operational din asigurari de viata a inregistrat o crestere de pana la 11%, atingand valoarea de 1,814 milioane lire sterline; profiturile din vanzari noi au inregistrat cresteri mai mari decat total vanzari, marja de profit ridicandu-se la 3,6 la suta (fata de 3,4 la suta anul trecut).

In ceea ce priveste profitul din asigurari generale si asigurari de sanatate, acesta a crescut cu 22 la suta atingand valoarea de 1,551 milioane lire sterline - acesta fiind practic cel mai bun rezultat realizat pana acum. (la nivel mondial, rata de operare combinata, COR, a fost de 95 la suta - fata de 94 la suta in 2004 - in timp ce valoarea estimata pentru 2005 era de 98 la suta.

Profitul inregistrat din administrarea fondurilor de investitii a atins valoarea record de 92 milioane lire sterline (fata de 40 milioane lire sterline in 2004) - adica mai mult decat dublu.

Si pentru Aviva Asigurari de Viata Romania rezultatele inregistrate in 2005 au fost considerate "excelente".

In 2005, volumul de noi vanzari a crescut cu 113 la suta comparativ cu anul 2004.

In baza reglementarilor contabile in vigoare in Romania, volumul primelor brute subscrise a inregistrat o crestere de 44,43 la suta in 2005 fata de 2004. La 31 decembrie 2005, valoarea activelor era de 101.487.433 RON, aceasta insemnand o crestere de 81,76 la suta fata de 2004 (55.834.696 RON).

Din octombrie 2000, anul in care compania s-a lansat oficial pe piata romaneasca, pana in prezent, peste 300.000 de romani au ales sa se asigure la Aviva.

Aviva a avut in 2005 rezultate foarte bune si in ceea ce priveste evolutia programelor de investitii.

Pretul programului Suprem a avut o crestere de 19,4 la suta in euro, pe baza unei performante bune a burselor globale. in Romania s-a inregistrat de asemenea o crestere a pretului actiunilor, programul Practic Plus avand un randament de 17,0 la suta.

Aviva este lider european pe piata pensiilor si asigurarilor de viata avand o experienta de peste 300 de ani in domeniu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri