Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a redus, ieri, de la "A plus" la "A", calificativul acordat Ungariei pentru datoriile exprimate in forinti, motivandu-si decizia prin nivelul ridicat al deficitului bugetar al tarii, transmite agentia Reuters, citata de Mediafax. Anuntul Fitch Ratings a determinat vanzari moderate de forinti si obligatiuni exprimate in aceasta moneda.

"Reducerea ratingului reflecta, in principal, nivelul ridicat al deficitului bugetar al Ungariei, care a dus la cresterea datoriei publice, a dezechilibrat economia, a determinat majorarea deficitului de cont curent, a modificat perspectiva asupra politicilor economice si a produs intarzieri in procesul de adoptare a euro", a declarat Edward Parker, analist la Fitch Ratings.

Agentia a mai avertizat ca exista riscul ca Ungaria, care a depasit, in ultimii trei ani, nivelul propus al cheltuielilor bugetare, sa nu-si atinga tinta de a adera la zona euro in 2010. La 09.31 GMT, forintul se tranzactiona la 247,80 de unitati pentru un euro, in crestere fata de pragul minim de miercuri de 248,50 unitati pentru un euro atins la publicarea anuntului Fitch, dar mai scazut, totusi, comparativ cu nivelul de la deschidere, de 246,50 unitati pentru un euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Comisia Europeana, despre coronavirus: Un risc de nivel mediu pentru lucrători
Setari Cookie-uri