Magnatul Lakshmi Mittal a anuntat, miercuri, ca a obtinut sprijinul majoritatii actionarilor grupului siderurgic european Arcelor SA pentru oferta mixta de preluare in valoare de 19 miliarde euro depusa de Mittal Steel Co., informeaza Reuters.
"Am primit un raspuns pozitiv din partea a 50 - 60 la suta din actionarii Arcelor", a anuntat Lakshmi Mittal cu ocazia unei reuniuni cu jurnalistii, contrazicand practic o declaratie anterioara a directorului executiv de la Arcelor, Guy Dolle, potrivit caruia marea majoritate a actionarilor Arcelor se opun ofertei de preluare lansata de Mittal, pe care o considera a fi una de tip "ostila".

Potrivit Rompres, familia Mittal controleaza aproximativ 88 la suta din actiunile grupului Mittal Steel, cel mai mare producator mondial de otel. Pentru a apara grupul Arcelor, autoritatile Marelui Ducat de Luxemburg, unul din principalii actionari la Arcelor, intentioneaza sa modifice legislatia referitoare la preluarea unei companii.

Lakshmi Mittal a anuntat ca in cursul acestei saptamani se va intalni cu o serie de inalti oficiali guvernamentali francezi pentru a prezenta planul sau de afaceri pentru o societate rezultata din fuziunea Mittal Steel cu Arcelor, o entitate care are controla aproximativ 10 procente din piata mondiala a otelului. Pana in prezent autoritatile franceze, luxemburgheze si spaniole si-au exprimat in mod deschis opozitia fata de oferte de preluare depusa de Mittal.

Grupul Arcelor a luat fiinta in 2002, prin fuziunea firmelor Usinor SA (Franta), Arbed SA (Luxembourg) si Aceralia Siderurgica SA (Spania). in prezent, grupul european este al doilea producator mondial de otel, cu o cifra de afaceri care anul trecut s-a ridicat la 32 miliarde euro. Omul de afaceri spaniol Jose Maria Aristrain este al doilea mare actionar la Arcelor cu 3,5 la suta din actiuni, in urma autoritatilor statului Luxemburg cu o participatie de 5,6 procente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri