Pana la sfarsitul lui 2010 guvernul japonez spera ca va dubla investitiile straine directe in Japonia, pana la 210 miliarde euro, in intentia de a relansa economia si a crea noi locuri de munca, potrivit unui articol aparut duminica intr-un important cotidian nipon, citat de Rompres.

Un comitet guvernamental urmeaza sa elaboreze noi masuri de atragere a investitiilor straine, inclusiv masuri de revizuire a politicii fiscale, urmand a prezenta noile propuneri in luna iunie a acestui an, informeaza cotidianul nipon Yomiuri.

La sfarsitul acestui an se asteapta ca investitiile straine directe in Japonia sa ajunga la aproximativ 13.200 miliarde de yeni (92,57 miliarde de euro), sau aproximativ 2,5% din Produsul Intern Brut (PIB). Guvernul doreste ca, pana la sfarsitul anului 2010, sa mareasca cifra la 30.000 miliarde de yeni (210,4 miliarde de euro), reprezentand cinci procente din PIB, informeaza publicatia citata.

Desi investitiile straine au crescut in Japonia in ultimii zece ani, prevederile legislative nu sunt atat de tentante ca in alte state industrializate, printre altele si din cauza faptului ca investitiile straine erau considerate pana acum o amenintare pentru companiile nationale. Comparativ, in Statele Unite ale Americii investitiile straine directe reprezinta circa 12,8% din PIB-ul SUA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri