Compania de asigurari Zürich Financial Services, din Elvetia, si St. Paul Travelers, din Statele Unite, discuta o posibila fuziune, care ar constitui una dintre cele mai mari achizitii ale unei firme americane in Europa, a relatat recent publicatia The Wall Street Journal. Informatia, care nu a fost comentata pana la ora actuala de elvetieni, a determinat o crestere a cotatiei actiunilor Zürich Financial Services cu 7%, in cea de-a doua parte a sedintei de tranzactionare de vineri.

Citand surse apropiate situatiei, publicatia a relatat ca discutiile sunt in faza preliminara si s-ar putea sa nu aiba o finalitate. De asemenea, tranzactia s-ar putea confrunta cu piedici serioase si ar putea dura luni de zile.

O fuziune intre St. Paul si Zürich Financial ar conduce la crearea unei companii rivale de dimensiunea American International Group, combinand o companie americana de asigurari importanta cu o alta care detine operatiuni majore in strainatate.

Valoarea de piata a Zürich Financial este de 33,6 miliarde de dolari, iar cea a St. Paul Travelers de 29,9 miliarde de dolari. Zürich Financial avea, la sfarsitul anului trecut, active totale de 339,61 miliarde dolari, de trei ori mai mari decat cele de 113,44 miliarde dolari ale St. Paul, la sfarsitul lui septembrie 2005.