Compania de asigurari Zrich Financial Services, din Elvetia, si St. Paul Travelers, din Statele Unite, discuta o posibila fuziune, care ar constitui una dintre cele mai mari achizitii ale unei firme americane in Europa, a relatat recent publicatia The Wall Street Journal. Informatia, care nu a fost comentata pana la ora actuala de elvetieni, a determinat o crestere a cotatiei actiunilor Zrich Financial Services cu 7%, in cea de-a doua parte a sedintei de tranzactionare de vineri.

Citand surse apropiate situatiei, publicatia a relatat ca discutiile sunt in faza preliminara si s-ar putea sa nu aiba o finalitate. De asemenea, tranzactia s-ar putea confrunta cu piedici serioase si ar putea dura luni de zile.

O fuziune intre St. Paul si Zrich Financial ar conduce la crearea unei companii rivale de dimensiunea American International Group, combinand o companie americana de asigurari importanta cu o alta care detine operatiuni majore in strainatate.

Valoarea de piata a Zrich Financial este de 33,6 miliarde de dolari, iar cea a St. Paul Travelers de 29,9 miliarde de dolari. Zrich Financial avea, la sfarsitul anului trecut, active totale de 339,61 miliarde dolari, de trei ori mai mari decat cele de 113,44 miliarde dolari ale St. Paul, la sfarsitul lui septembrie 2005.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri