La sfarsitul saptamanii trecute presa austriaca a anuntat ca, in prezent, Capital Research controleaza 'putin peste cinci procente' din capitalul actionar al Erste Bank. Potrivit paginii de Internet a Erste Bank, societatea americana detine exact 5,1 procente din actiunile Erste Bank, ceea ce o plaseaza in fata Austria Verein, o societate austriaca de asigurari care controleaza cinci procente din actiunile Erste Bank. Cu o participatie de 30,5 la suta, Die ERSTE österreichische Spar-Casse Privatstiftung este principalul actionar in cadrul Erste Bank.

Capital Research avea si in urma cu aproximativ un an o participatie de peste cinci procente din actiunile Erste Bank, insa ulterior si-a redus participatia. in prezent insa, Capital Research a decis sa-si creasca din nou participatia peste pragul de cinci procente.
 
Pentru a finanta achizitia Bancii Comerciale Romane (BCR), lider pe piata bancara romaneasca, si pentru consolidarea bazei de capital a bancii, Erste Bank a demarat la inceputul acestui an o majorare de capital. Astfel, capitalul initial de actiuni al Erste Bank in valoare de 486.367.200 euro, a fost majorat cu 24 la suta (excluzand optiunea de overallotment). Cu un volum al tranzactiei de 2,653 miliarde euro (excluzand pachetele suplimentare de actiuni emise) a fost vorba de cea mai mare operatiune derulata vreodata pe pietele de capital din Austria.

Capital Research & Management este, printre altele, si principalul actionar al Time Warner. Oficialii fondului au anuntat luna trecuta ca isi va reduce participatia din cadrul Time Warner cel mai mari companii media din lume.