Aceste negocieri au inceput in urma cu trei luni si se afla intr-o faza preliminara analizand detalii precum pretul, pachetul de actiuni si structura achizitiei nefiind inca discutate.

Abramovici se afla pe locul 11 in topul celor mai bogati oameni din lume realizat de revista Forbes, cu o avere estimata la 18,2 miliarde de dolari.

Anul trecut, omul de afaceri a vandut catre Gazprom participatia detinuta in cadrul companiei petroliere rusesti Sibneft pentru aproximativ 13 miliarde de dolari.

In editia de luni, publicatia Vedomosti a scris ca proprietarul Evraz, Alexander Abramov, nu doreste sa vanda pachetul majoritar al companiei, dar este dispus sa renunte la pachetul minoritar de blocaj .

"Abramovici are multe cunostinte in mediul politic si resurse financiare considerabile. Un asemenea parteneriat ar oferi noi posibilitati pentru Evraz", a declarat un om influent din lumea bancara.

Acesta companie care se afla printre cei mai importanti 15 producatori de otel din lume a inregistrat in 2004 venituri totale ce ajung la 6 miliarde de dolari. O astfel de investitie va reprezenta reintoarcerea lui Abramovici in mediul de afaceri din Rusia. Unii specialisti au estimat ca Abramovici isi va investi averea in Marea Britanie.