Smithfield Foods, Inc. a fost inclusa pentru al patrule an consecutiv in prestigiosul clasament anual realizat de revista FORTUNE cu cele mai admirate companii din America, de aceasta data clasandu-se pe locul al treilea printre companiile alimentare din SUA, informeaza un comunicat al companiei.

Smithfield Foods a inaintat cu sapte pozitii, de pe pozitia a zecea detinuta in 2005, cand a fost inclusa in categoria produselor alimentare de consum a clasamentului. Anul acesta, Smithfield a trecut in categoria de produse alimentare, o categorie mai potrivita pentru specificul sau de activitate.

„Suntem mandri sa fim inclusi pe lista FORTUNE pentru al patrulea an consecutiv deoarece Smithfield Foods se afla astfel intr-o companie selecta. Este o onoare sa fim desemnati drept „cea mai admirata” companie din industria prelucrarii carnii de vita si porc”, a declarat C. Larry Pope, presedinte si director general executiv al Smithfield Foods. „Suntem constienti ca pozitia noastra in clasament reflecta eforturile intense, devotamentul, etica si integritatea angajatilor nostri”.

Pentru a realiza clasamentul celor mai admirate companii, FORTUNE le cere angajatilor executivi, directorilor si analistilor sa acorde un calificativ companiilor din industria in care isi desfasoara activitatea pe baza a opt criterii, de la valoarea investitiilor la responsabilitatea sociala. Pentru a se califica in top, punctajul unei companii trebuie sa se afle in jumatatea superioara a sondajului realizat in industria de profil. Apoi, respondentii trebuie sa aleaga 10 companii pe care le admira cel mai mult in fiecare categorie.

In 2005, Smithfield Foods a devenit prima companie din industria sa care a obtinut prestigioasa certificare ISO 14001 pentru sistemul de management al mediului (EMS) pentru toate unitatile de productie a porcinelor si unitatile de prelucrare a carnii de vita si de porc din SUA, cu exceptia achizitiilor recente. Certificarea ISO confirma faptul ca Smithfield respecta o serie stricta de standarde de management al mediului recunoscute la nivel international.

Din 1975, Smithfield Foods a obtinut o rata compusa anuala medie de profitabilitate pentru investitorii sai de 25%. Cu vanzari de 11 miliarde USD in 2005, Smithfield este lider in prelucrarea si comercializarea carnii de porc proaspete si a mezelurilor in SUA, precum si cel mai mare producator de suine. Smithfield are peste 51.000 de angajati in SUA si in intreaga lume, inclusiv in Brazilia, China, Franta, Mexic, Polonia, Romania, Spania si Regatul Unit.

Investitiile Smithfield Romania, care ating in prezent peste 200 milioane de dolari, constau in doua companii gestionate separat - Noul Comtim, care detine fermele de productie a suinelor destinate procesarii si Smithfield Procesare, care va produce si va comercializa produse din carne de porc de inalta calitate, atat pe piata interna, cat si la export.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ce fac vesticii in timp ce noi construim sosele ca in ,,Evul Mediu"