In majoritatea tarilor, nu este nevoie de o asemenea polita: moartea in urma actelor de terorism este rara si, de obicei, e asigurata de catre politele clasice de asigurare, fiind considerat un deces din accident. in Irak, acest lucru nu este valabil, in parte datorandu-se faptului ca statul obisnuia sa despagubeasca familiile celor ucisi direct in razboi. Astfel incat Compania de Asigurari a Irakului a inceput sa patrunda pe piata asigurarilor aproximativ in urma cu an, transmite Rompres.
       
Compania a incheiat pana acum 200 de polite individuale de terorism in ultimul an, iar in prezent negociaza cu cateva ministere si companii private incheierea unor asigurari de grup, care ar putea acoperi mii de angajati.
       
Ideea asigurarii oamenilor obisnuiti in zona cea mai violenta a lumii i-a venit lui Abbas Shaheed al-Taiee, director executiv al Companiei de Asigurari a Irakului. El sustine ca polita de asigurare nu face nici o distinctie intre cine impusca sau cine detoneaza bombele. Astfel ca el va fi foarte incantat sa incheie o astfel de polita unor insurgenti, desi nu detine informatii ca ar fi solicitat deja acest lucru.
       
Ideea unei asigurari de terorism standardizata pare a fi fara precedent, a afirmat Robert Hartwig, director economic in cadrul Institutului pentru informare in domeniul asigurarilor cu sediul in New York.
       
Si alti experti din domeniu sunt de parere ca aceasta asigurare este ceva nou, dar spun ca o pot numi cu greu "o idee buna". "in contextul american este prea scumpa", a declarat Robert Hunter, director de asigurari in cadrul Federatiei Consumatorilor din America, o asociatie care apara drepturile consumatorului. "in America, ai putea beneficia de 100.000 de dolari pentru o asigurare de viata pentru o suma cuprinsa intre 125 si 150 de dolari", mai ales pentru un tanar sanatos de 23 de ani. "Iar aceasta s-ar plati indifereant de cauzele decesului", a subliniat Hunter. in Irak pentru o suma platita de asigurat echivaland 90 de dolari, se acorda 3500 de dolari beneficiarilor.