Procurorii japonezi au dispus arestarea magnatului Yoshiaki Tsutsumi, conoscut pentru afaceri imobiliare si in industria de transport feroviar, pentru intocmirea unei documentatii financiare false.

Tsutsumi, fost presedinte al Seibu Railway Group si care a ocupat la un moment dat pozitia de cel mai bogat om din lume, este suspectat ca a initiat falsificarea rezultatelor financiare pentru a putea obtine un pret bun pe actiuni.

Incoronat "cel mai bogat om al Planetei" din 1987 timp de patru ani de catre revista economica Forbes, Tsutsumi a mentinut legaturi foarte stranse cu politicienii niponi ai ultimului deceniu.

Intrebat de cazul Tsutsumi, primul-ministru Junichiro Koizumi a declarat: "Ma abtin sa fac vreun vreun comentariu legat de Yoshiaki Tsutsumi, dar confirm ca am avut relatii foarte apropiate cu el".

Tsutsumi a reusit sa se mentina pana in prezent in clasamentul Forbes al bogatasilor in 2004, cu o valore a averii estimata la trei miliarde de dolari, pe locul 159.

Seibu Railway a fost retras de la Bursa din Tokyo, in decembrie 2004, in urma izbucnirii scandalului legat de falsificarea evidentelor contabile, care s-a desfasurat pe o perioada de mai multi ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri