Fostul cancelar german Gerhard Schröder va consilia banca de investitii Rothschild Group, in special in ceea ce priveste dezvoltarea activitatilor bancii in Europa de Est, informeaza Rompres.
Potrivit unui comunicat al bancii Rothschild, una din cele mai mari banci de investitii din lume, fostul sef al guvernului de la Berlin in perioada 1998-2005 se va alatura comitetului pentru Europa al bancii, pentru a-si oferi expertiza la dezvoltarea activitatilor in Europa de Est, Rusia, Turcia si Orientul Mijlociu, dar nu va fi implicat si in activitatile referitoare la Germania. "Ma bucur sa-mi aduc contributia la consilierea activitatilor Rothschild", a declarat Schröder, citat in acelasi comunicat.
       
De la retragerea sa din viata politica, in luna noiembrie 2005, Gerhard Schröder, in varsta de 61 de ani, a dobandit mai multe posturi de consilier pentru o serie de companii, cum ar fi Ringier AG sau North European Gas Pipeline, consortiului insarcinat cu constructia gazoductului germano-rus din Marea Baltica.

Insa Schröder si-a atras si numeroase critici pentru postul de consilier la North European Gas Pipeline, avand in vedere ca a sustinut asiduu proiectul gazoductului germano-rus, derulat de grupurile OAO Gazprom, E.ON Ruhrgas AG si BASF AG, in perioada cand era cancelar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si