Raiffeisen International atrage din ce in ce mai multi clienti, concentrandu-se pe expansiunea retelei de unitati si pe creditarea persoanelor fizice: in medie 110.000 de clienti noi pe luna; Raiffeisen Bank Romnia a depasit 2 milioane de clienti la sfrsitul lunii februarie 2006;
Raiffeisen International Bank Holding AG (RI), subsidiara Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB) care administreaza unitatile din Europa Centrala si de Est (ECE), a depasit 10 milioane de clientiin zona ECE (nu include clientii Impexbank din Rusia a carei achizitie a fost anuntata la sfrsitul lunii februarie). Acesta cifra inseamna o dublare a numarului de clienti comparativ cu sfrsitul anului 2004 (include 3,4 milioane de clienti ai Bancii Aval din Ucraina, achizitionata de Raiffeisen International in octombrie 2005). La sfrsitul anului 2005 grupul RI avea 9,7 milioane de clienti. Raiffeisen International atragein jur de 110.000 de noi clienti pe luna, prin crestere organica.

Faptul ca 110.000 clienti din zona ECE aleg Raiffeisenin fiecare luna este un semn clar alincrederii de care se bucura numele nostru in regiune, a spus Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen International.

Cresterea constanta a numarului de clienti se datoreaza accentului pe care il punem pe dezvoltarea retelei si a activitatii de creditare pentru persoane fizice. Vrem sa crestem numarul de clienti intr-un ritm mai rapid decat cel al pietei a adaugat Aris Bogdaneris, membru in Consiliul de Administratie al Raiffeisen International.

In 1999, Raiffeisen International a inceput sa-si concentreze eforturile pentru dezvoltarea activitatii de retail banking. La sfarsitul anului 2002, Raiffeisen International avea deja 1,9 milioane de clienti si peste 3,2 milioane la sfrsitul anului 2003. Acesta inseamna o crestere anuala compusa de 72% intre 2002 si 2005.

Raiffeisen Bank Romnia a atins la sfrsitul lunii februarie 2006, 2 milioane de clienti (din care 120.000 IMM-uri si 3.800 de corporatii mari si medii).

Piata bancara de retail din Europa Centrala si de Est este considerata una dintre cele mai dinamice din lume. In special creditele pentru persoane fizice sunt considerate motorul cresteriiin sectorul bancarin zona CEE. Ponderea creditelor imobiliarein PIBin tarile din Europa Centrala si de Est a crescut de la 3,8% la 12,4%,in timp cein tarile din Uniunea Europeana, aceasta pondere atinge 50,2%. Tocmai pentru a fructifica acest imens potential de crestere, Raiffeisen Internationali si va intari prezenta in regiune prin infiintarea de noi unitati bancare si atragerea de noi clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri