Compania farmaceutica Sanofi-Aventis SA, a treia companie mondiala de profil, a cumparat 24,9 procente din actiunile Zentiva NV pentru suma de 430 milioane euro (518 milioane dolari), devenind astfel cel mai mare actionar al companiei cehe, informeaza Bloomberg.
Compania cu sediul central in Paris a cumparat actiunile de la banci, manageri cat si de la angajati, a precizat Sanofi intr-un comunicat. Conducerea Zentiva mai detine 5,9 procente din companie.

Zentiva, cu sediul central in Praga si avand drept actionar majoritar, pana la aceasta tranzactie, grupul de investitii Warburg Pincus, este a treia companie est-europeana ca valoare de piata, tratand prin medicamentele produse in special bolile inimii, ale sistemului nervos central si inflamatiile.

"Aceasta tranzactie ne va ajuta sa sustinem si sa acceleram cresterea companiei", a declarat presedintele Zentiva, Jiri Michal.

Compania ceha a inregistrat venituri de 410 milioane euro, anul trecut, dispunand de serviciile a peste 4.000 de angajati, a informat compania Sanofi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si