Grupul bancar american Citigroup este considerat de analisti ca fiind favorit in cursa de preluare a bancii turcesti Finansbank. In ultima etapa a licitatiei au mai ramas doar Citigroup si Banca Nationala a Greciei (BNG).

Surse apropiata grupului bancar, citate de Forbes, spun ca Citigroup este dispus sa ofere peste patru miliarde de dolari pentru a achizitiona a opta banca din Turcia din punct de vedere al activelor detinute. Termenul limita de depunere a ofertelor este 31 martie, ambele grupuri bancare aratandu-se interesate de continuarea cursei de preluare a Finansbank.

Si BNG, cea mai longeviva institutie bancara din Turcia, este interesata de preluarea Finansbank, considerand acest moment ca fiind o oportunitate de a-si consolida pozitia pe piata. Finansbank detine una din cele mai extinse retele bancare din Turcia, avand deschise sucursale si in Romania si Rusia. Venitul net al bancii a crescut anul trecut cu 68% pana la valoarea de 300 miliarde de euro.

In ceea ce priveste activitatea Finansbank in Romania, activele totale ale bancii au crescut anul trecut cu 74%, atingand suma de 341 milioane de euro. De asemenea, capitalul social al bancii a crescut la 30 de milioane de euro de la 18,5 milioane de euro, banca inregistrand si o crestere a nivelului depozitelor detinute de populatie, pana la 202 de milioane de euro. In 2006, principalul obietiv al Finansbank (Romania) S.A. va fi cresterea unui brand awareness. In acest sens , banca va urmari prin largirea clientelei, crearea de produse si servicii personalizate, extinderea retelei de sucursale si oferirea unor standarde ridicate de servicii clientilor nostri.