Operatorul bursier american Nasdaq Stock Market Inc a anuntat joi seara ca a renuntat la proiectul ofertei de 3,48 miliarde de euro (2,4 miliarde de lire sterline) pentru preluarea bursei londoneze, London Stock Exchange (LSE), devenind al patrulea candidat care abandoneaza planurile de preluare a LSE, informeaza Rompres.

Cu toate acestea, Nasdaq, a doua mare bursa din SUA, a subliniat ca a lasat usa deschisa unei eventuale colaborari viitoare cu LSE in anumite conditii, de exemplu in situatia in care London Stock Exchange, cea mai mare bursa din Europa, isi va reduce pretentiile sau va aparea un alt rival care sa incerce sa preia LSE.

Vineri dimineata, actiunile LSE au scazut cu 8,6 procente pana la 1.024 pence, ceea ce ar valoriza compania la aproximativ 2,8 miliarde lire sterline (4,88 miliarde dolari). Chiar si asa valoarea actiunilor este superioara pretului de 950 pence per actiune oferit de Nadaq.

O sursa din apropierea acestui dosar a declarat ca incercarea celor de la Nasdaq de a crea prima piata bursiera transatlantica a fost dejucata de cresterea valorii actiunilor LSE in ultima luna. Atat bursa londoneza cat si Threadneedle Investments, cel mai mare investitor institutional in cadrul LSE, au refuzat sa comenteze decizia celor de la Nasdaq, precizand insa ca valorea ridicata inregistrata in prezent de actiunile LSE reflecta, in sfarsit, valoarea adevarata a companiei.

In luna februarie 2006, LSE a respins ca insuficienta o oferta de preluare in valoare de 580 pence per actiune venita din partea Macquarie Bank Ltd., cea mai mare banca de investitii din Australia. In luna martie 2005 operatorul bursei de la Frankfurt, Deutsche Boerse, si-a retras si el oferta de preluare a LSE, aceiasi decizie fiind luata si de operatorul bursier pan-european Euronext interesat si el de preluarea London Stock Exchange.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri