Marks & Spencer Group, cel mai mare retailer britanic de imbracaminte, a anuntat ca isi va vinde afacerile din Statele Unite unui consortiu privat de investitii in schimbul sumei de 61,5 milioane de dolari, informeaza BBCNews.
Acesta tranzactie care consta in vanzarea a celor 26 de magazine din New Jersey si New York, va marca exitul retailerului de pe piata americana. Marks & Spencer s-a concentrat in ultimul timp indeosebi pe piata interna, preferand sa vanda majoritaea magazinelor din strainatate cum s-a intamplat in 2001 in Spania si Franta.

Oficialii M&S s-au inteles deja cu oficialii consortiului care include, printre altele, firme ca Angelo Gordon si MTN Capital.

Afacerile din domeniul vestimentar au adus pentru M&S un profit operational de 4,3 milioane de lire sterline, iar cifra de afaceri se cifreaza la 220 milioane de lire sterline.

Aceasta mutare reprezinta un ultim pas in procesul de reorientare a strategiei companiei noastre, a declarat Ian Dyson, directorul financiar al grupului Marks & Spencer.

Pe de alta parte, cel mai mare retailer din Marea Britanie, Tesco, si-a anuntat recent intentia de a-si extinde activitatea pe piata din Statele Unite, mai scrie BBCNews.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Infografic: Top 10 producatori de imbracaminte din Romania
Setari Cookie-uri