Producatorul japonez de echipamente electronice Sanyo Electric Co. a anuntat vineri ca intentioneaza sa se separe de divizia sa de productie a semiconductorilor, aceasta fiind doar una dintre masurile incluse intr-o strategie de reducere a pierderilor, informeaza Rompres.

Sanyo a precizat ca in luna iulie va infiinta o noua companie, denumita Sanyo Semiconductor Co., careia ii va transfera toate activitatile si personalul sau din domeniul semiconductorilor. Sanyo a subliniat ca va controla toate actiunile la Sanyo Semiconductor, urmand ca noua companie sa aiba sediul in prefectura Gunma, nord de Tokyo.

Grupul nipon a precizat ca in anul 2004 un cutremur a lovit serios zona de nord-vest a Japoniei, provocand pagube facilitatilor de productie a semiconductorilor detinute de Sanyo. De atunci si pana in prezent, Sanyo a fost nevoit sa-si reduca costurile din operatiunile cu semiconductori, integrand o parte din activitati si inchizand chiar anumite facilitati de productie

In ultima perioada, Sanyo a demarat un amplu proces de restructurare, inclusiv reduceri de personal si renuntarea la anumite activitati, in incercarea de a-si redresa pozitia pe piata mondiala. Luna trecuta, Sanyo a anuntat ca isi va transfera o parte din activitatile sale de productie a telefoanelor mobile catre o noua societate mixta infiintata impreuna cu gigantul finlandez Nokia Corp. La inceputul acestei luni, Sanyo a anuntat ca va infiinta o alta firma mixta cu grupul taiwanez Quanta Computer, noua societate urmand sa se ocupe de productia si comercializarea televizoarelor cu ecran plat marca Sanyo.

Pentru exercitiul fiscal 2005, martie 2005-martie 2006, Sanyo estimeaza ca va inregistra pierderi totale de 233 miliarde de yeni (1,6 miliarde de euro). In perioada mentionata, divizia de semiconductori a realizat vanzari de 166,5 miliarde de yeni (1,2 miliarde de euro) fiind responsabila pentru 11 procente din cifra de afaceri a grupului Sanyo.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri