Ucraina este nemultumita ca Mittal Steel va prelua otelariile poloneze

Principalul producator de otel din Ucraina, Donbass, a cerut guvernului de la Kiev sa fie sprijinit in incercarea de preluare a grupului polonez Huta Czestochowa.

Luna trecuta, Polonia alesese ca favorit grupul Mittal Steel in defavoarea Donbass, care a trecut pe locul al doilea in runda de negocieri pentru achizitionarea uzinelor poloneze.

Alexander Pilipienko, directorul executiv adjunct al Donbass, a fost auzit declarand ca ucrainenii au dubii serioase privind transparenta cu care se desfasoara negocierile, miza fiind mare - unul dintre ultimii jucatori importanti de pe piata otelului european.

"Am adus la cunostinta guvernului de la Varsovia ca avem indoieli privind corectitudinea privatizarii. Ne asteptam ca subiectul Huta Czestochowa sa fie deschis in timpul intrevederii cu primul-ministru Marek Belka", a declarat Pilipienko.

Huta Czestochowa, cu o capacitate anuala de 700.000 de tone de otel, produce placi metalice masive, folosite atat in industria navala, cat si in constructii, avand un numar de 2.000 de angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri