Arcelor mareste dividentele cu inca 5 miliarde de euro

Al doilea producator mondial de otel, Arcelor, a anuntat ca va mari dividentele acordate actionarilor sai cu 0,65 de euro pe actiune, informeaza BBCNews. Aceasta decizie vine dupa ce in urma cu o aproximativ o luna conducerea Arcelor a hotarat sa mareasca dividentele cu 85%, atragandu-si astfel actionarii de partea sa in incercarea de a se opune ofertei de preluare din partea Mittal Steel. Prin noua majorare a dividentelor, Arcelor va oferi in total actionarilor sai inca cinci miliarde de euro.

Arcelor a mai anuntat ca va transfera controlul asupra actiunilor Defasco, producatorul american de otel preluat de Arcelor in ianuarie 2006 pentru patru miliarde de euro, unei fundatii olandeze care va avea independenta deplina in ceea ce priveste viitorul companiei americane. Aceasta masura a fost luata pentru a preveni preluarea Defasco de catre Mittal Steel. Producatorul indian de otel, cel mai mare jucator pe piata mondiala de profil, anuntase ca daca va reusi sa achizitioneze Arcelor va vinde Defasco companiei germane ThyssenKrupp, care pierduse licitatia initiala cu Arcelor pentru preluarea Defasco.

Aceste doua noi masuri denota determinarea conducerii Arcelor de a refuza in continuare oferta ostila de preluare din partea Mittal Steel. Disputa dintre cei doi giganti ai otelului a tinut capul de afis al industriei de profil in ultimele trei luni, Arcelor refuzand de mai multe ori oferta Mittal in valoare de 18,6 de miliarde de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri