Constructorul auto japonez Mazda Motor Corp. a anuntat, marti, ca a preluat o participatie de 15 procente din actiunile firmei mixte Changan Ford, detinuta de grupul american Ford Motor Co. si firma chineza Changan Automotive Group, in intentia de a consolida acest parteneriat trilateral, informeaza Rompres.

Mazda, companie in care grupul Ford controleaza 33,4 la suta din actiuni, a precizat ca la sfarsitul lunii trecute a cumparat participatia de 15 procente de la grupul Ford, pretul tranzactiei nefiind facut public. Un purtator de cuvant de la Mazda a precizat doar ca in urma acestei tranzactii societatea Changan Ford Automobile Co. isi va schimba denumirea in Changan Ford Mazda Automobile Corp. (CFMA), in care constructorul auto american va mai detine doar 35 de procente din actiuni

Preluarea participatiei in Changan Ford intervine la scurt timp dupa ce Mazda a lansat productia modelului Mazda 3 la uzina din Chongqing, sud-vestul Chinei, detinuta de societatea Changan Ford, acest proiect fiind unul la care au colaborat toate cele trei firme auto. De asemenea, la sfarsitul anului trecut aceleasi trei firme au anuntat ca incepand cu 2007 vor produce in comun 160.000 de motoare de autovehicule pe an la o facilitate de productie din Nanjing, un oras din sud-estul Chinei, si vor spori productia la uzina din Chongqing.

Pe piata chineza Mazda are drept obiectiv comercializarea a 300.000 de autovehicule in anul 2010, dupa ce anul trecut a atins cifra record de 133.778 vehicule comercializate intr-un an pe piata chineza, a doua din lume dupa SUA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri