Germania se pregateste pentru investitii considerabile in sectorul energetic. Potrivit declaratiilor cancelarului Angela Merkel, peste 70 de miliarde de euro vor fi alocati pentru reducerea dependentei de sursele externe, pentru cresterea capacitatii interne de productie, renuntarea la proiectele nucleare si pentru dezvoltarea surselor alternative. Companiile din sectorul energetic intentioneaza sa investeasca peste 30 de miliarde de euro in constructia de noi centrale electrice si unitati de distributie, transmite Reuters.

De asemenea, investitii de 33-40 miliarde de euro vor fi realizate pentru dezvoltarea unor surse regenerabile de energie, precum energia eoliana si solara, a precizat cancelarul german. Germania intentioneaza sa inchida treptat, pana la inceputul anului 2020, toate cele 17 centrale nucleare ale tarii, care genereaza o treime din energia produsa in Germania.

Germania si Austria sunt singurele state membre UE care sustin renuntarea la centralele atomo-electrice, in timp ce Franta, Finlanda si Cehia urmaresc dezvoltarea acestora. Majoritatea statelor europene au fost de acord, in cadrul unui summit recent pe probleme energetice, ca energia nucleara reprezinta viitorul Europei. Cancelarul german a declarat ca Executivul va investi aproximativ doua miliarde de euro, pana in anul 2009, pentru studierea surselor alternative de energie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Devin bancile organizatii IT care livreaza servicii financiare?
Setari Cookie-uri