Grupul rus de petrol si gaze naturale Gazprom, controlat de stat, si-ar putea extinde prezenta in sectorul mass-media, prin achizitionarea publicatiei "Kommersant", a relatat din Moscova corespondentul Reuters. In acest fel, adauga sursa, autoritatile de la Moscova preiau practic controlul asupra unuia dintre ultimele ziare nationale independente. Surse apropiate situatiei au declarat pentru ziarul rus "Vedomosti" ca oficialii Gazprom negociaza deja preluarea "Kommersant" de la omul de afaceri georgian Badri Patarkatsisvili.

In luna februarie, magnatul rus Boris Berezovsky, unul dintre cei mai puternici critici ai presedintelui Vladimir Putin, care in prezent locuieste la Londra, anuntase ca ii vinde lui Patarkatsisvili participatia sa de 50% la "Kommersant". Reuters reaminteste cu acest prilej ca Gazprom mai controleaza postul de televiziune NTV si pe cel de radio Ekho Moskvi, iar anul trecut a preluat si ziarul "Izvestia", o alta publicatie importanta din Rusia. Criticii lui Putin din capitala rusa sustin ca oficialii de la Kremlin incearca sa preia controlul total asupra presei, masura practicata si in timpul regimului comunist.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri