Bank Leumi le-Israel a dat publicitatii rezultatele financiare auditate ale anului 2005, potrivit carora banca israeliana a inregistrat cel mai mare profit din istoria sa. Astfel, profitul bancii in 2005 a atins valoarea de 381 de milioane de euro, in crestere cu 14,6% comparativ cu 2004.

In trimestrul IV al anului 2005, profitul net al Grupului Leumi s-a ridicat la valoarea de 82,11 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere cu 34% in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2004. Activele totale ale Grupului Leumi au atins la 31 decembrie 2005 valoarea de 48,5 miliarde de euro, valoare ce reprezinta o crestere de 6.7% in comparatie cu 31 decembrie 2004.

Leumi este cea mai mare banca din Israel, cu o cota de piata de 32%. Bank Leumi le-Israel si-a inceput activitatea in urma cu 103 ani, in acest moement avand o retea bancare de 230 sucursale in Israel si 50 de sucursale si reprezetante in 21 de tari din intreaga lume.

Leumi este prezenta si pe piata bancara din Romania, prin Eurom Bank, pentru care a platit la finele anului trecut 34,15 milioane de euro grupului olandez Kolal BV. Cu ocazia prezentarii rezultatelor financiare pe 2005, oficialii bancii israeliene au mai anuntat ca Eurom Bank va fi delistata de la tranzactionare in trimestrul al II-lea al acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri